A Kékkör bejárásának története

Évek a kéken

Évek a kéken

Pilis Összes Turistaútja Sétálva avagy ne tunyuljunk el

2023. április 28. - Fődíszpinty

 

Régóta tervbe van, hogy valami plusz motivációt leljek a szűkebb környékem alapos bejárására. Ezt sikerült kitalálnom. Az előzménye pedig az, hogy amikor sokat tudtam futni, akkor bejártam a Dorog-Tokod-Leányvár közötti terület minden járható útját. Majd 200 km földutat találtam. Tán innen jött az ötlet. Akkor is sokat fumiztam még menet közben is, hogy minél kevesebb útismétléssel közlekedjek. Erre a tervezőképességre most is szükség lesz. Kicsit vicces lett a név, de hát nem kell mindent komolyan, áhítattal csinálni :). Terveződik már egy embléma, pólókép is. Mégis legyen valami kézen fogható emlék. 

Nekem meg ott az öröm, hogy megint tettem valamit a közjóért. :).

 

 

  • Túramozgalom neve

 

Pilis Összes Turistaútja Sétálva

 

  • Túramozgalom célja

 

A Pilis hegység összes jelzéssel ellátott turistaútjának gyalog vagy futva történő bejárása. A kiíró célja, hogy a szűk / valamint természetesen a tágabb/ környéken lakók is megismerjék ennek a tájegységnek a természeti értékeit, valamint minél kevesebb utazással minél több túrakilométert bejárhassanak. 

 

  • Tájegység határai

 

A határok a könnyebb azonosítás miatt a földrajzi határoktól eltérnek. A bejárandó terület határai:

A 10-es, 111-es, 1111-es valamint 1112-es és a 11-es utak közötti terület. 

 

  • Bejárás módja

 

A teljesítő szabad kezet kap mind a bejárás módja, mind a bejárandó túrák szakaszolása szempontjából. A teljesítésnek időbeli korlátja nincs. A túramozgalom szempontjából a kiírás előtti túrák nem vehetők figyelembe, a kezdő időpont az első, a fenti mozgalom teljesítésének céljából szervezett és teljesített túra időpontja:

 

  • Igazolás módja

 

A lenti két mód közül szabadon választott:

Füzetben vagy elektronikus formában vezetett túranapló, valamint mellé egy papíralapú térkép, amelyen a  túranapló alapján követhető, hogy melyik túrán melyik utak lettek bejárva.

Bármilyen elektronikus túraeszköz, amin meg lehet jeleníteni a már bejárt szakaszok rögzített nyomvonalát.

Bármilyen egyéb mód, amivel a bejárás követhető, ellenőrizhető.

 

  • Jutalom

 

A jutalma mindenkinek ugyan az az öröm, büszkeség, hogy alaposan bejárt egy természeti értékekben gazdag tájegységet. Volt egy kitűzött célja és azt elérte. Valamint a kiíró vállalja, hogy amennyiben a teljesítő megosztaná tapasztalatait túratársaival, megjelenési lehetőséget biztosít a diszpintyekakeken.blog.hu blogjában vagy az általa moderált  Pilis Összes Turistaútja Sétálva Facebook csoportban. Ha a túrázó is igényli a kiíró szívesen leülne egy alapos ismerkedő, élménybeszámoló, kritizáló beszélgetésre minden teljesítővel.

 

  • Javaslat

 

A kiíróhoz hasonló affinitással rendelkező személy szintén írjon ki fenti célokkal összhangban a saját kedvenc, vagy lakhelyéhez közeli tájegységre túramozgalmat. Pl: Gerecse GÖTS

A bejegyzés trackback címe:

https://diszpintyekakeken.blog.hu/api/trackback/id/tr7415399042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása