A Kékkör bejárásának története

Évek a kéken

Évek a kéken

Kéktúra Helyi Idegenvezetők mozgalom, valamint tecnikai segítség

2018. március 02. - Fődíszpinty

Kéktúra Helyi Idegenvezetők

 

 viber_image.jpg

A Másféllmillió… filmben voltak időnként helyi túratársak, akik csatlakoztak az alapcsapathoz. Mindig valami érdekességet, helyi sajátosságot, ismeretet adtak az adott szakaszhoz. Hm, elindul a vezérhangya...

 

Innen indulva jött az ötletem, ha valaki felém jár és rá ér, szívesen látom egy rövid beszélgetésre, kávézásra, teázásra kit mire. Tovább gondolva, ha már ott van, akkor miért ne csatlakozzak pár kilométerre, és meséljem el amit a szűkebb pátriámról tudok.  Tehát elkísérem egy darabon, beszélgetés közben mesélek erről-arról. Szerencsére szerény javaslatom felkeltette néhány illusztris sporttárs / Hörpölin, Csernus Gábor, HeyJoe stb...elnézést a kimaradóktól/ figyelmét, és velük illetve jó néhány más kedves túrázóval együtt megvalósítottuk a fenti ötletet.

 

2018.02.01. Megszületett a Terv a megvalósításra:

 

A https://heyjoe.hu  lapon térképrétegként megjelennek mindazok elérhetőségei / mármint az, amit szeretne magáról megosztani/, akik vállalnak egy-egy szakaszhoz kapcsolódva akár csak meghívást, akár csak idegenvezetést, vagy bármit. 

Így a kéktúrázók közössége sokkal személyesebb kapcsolatot tud ápolni egymással. Már akinek van erre igénye.

2018.03.01. Megszületett.

 

Világra jött a fenti néven nevezhető közösségi kezdeményezés. 

Elérhető a mindenkinek 

https://heyjoe.hu/kiszallas/index.php#8/47.300/19.500/alap-turajel-idegenvezetok

Aki még nem regisztrált felhasználó, regisztráljon bátran. Ha vállalsz idegenvezetés vagy bármi segítséget tudsz nyújtani a túratársaknak ne habozz beállítani az adataidat , valamint egyesével bejelölheted mit tudsz vállalni.

Felhasználóknak:

Amennyiben csak keresel Helyi Idegenvezetőt semmi más dolgod nincs mint:

A kezdőoldalon a kék Helyi idegenvezetők fülre kattintasz, megjelenik  a térkép.

Megnézed van-e segítségnyújtó azon a helyen ahol szükséged van rá, ha igen akkor felveszed vele a kapcsolatot.

 

Jelentkezőknek:

Többen jeleztétek, hogy nem volt jól leírva mit is kell tenni hogy a https://heyjoe.hu/ oldalon fel tudjátok tölteni az adataitokat. 

Fontos, hogy regisztráció nélkül a kezdőlap zöld " Helyi Idegenvezető szeretnék lenni" fülre kattintva nem jelenik meg semmi.

A teendők a következők:

1.

Két eset van, vagy már be vagy regisztrálva, vagy még nem. Ha igen lásd a 2. pontot. Ha nem akkor a kezdőoldalon egy felhasználónévvel és a jelszó megadásával /egyéb adatot nem kér/ regisztrálj be.

2.

Lépj be, keresd meg a kezdőlapon a  zöld " Helyi Idegenvezető szeretnék lenni" fület bökjél rá és megjelenik a felület ahol megadhatsz mindent amit szeretnél.

Fontos, hogy a térképen amikor pontosan beigazítod a lakhelyed, akkor a nyilvános felületen nem így fog látszani hanem csak kb. 200-300 méteres eltéréssel, mert  GPS koordinátákat kerekítve használja fel a program.

Mentsd el az adatokat. Később az adataidat kedvedre módosíthatod. Arra, hogy törölni is lehet, nem hívom fel a figyelmed külön, úgy sem akarod :).

3.

Ezután a bal felső sarokban lévő házikóra böksz. A kezdőoldalon a kék Helyi idegenvezetők fülre kattintasz, megjelenik  a térkép. Majd ott, a jobb felső sarokban a lévő rétegek fülön megjelenő legördülő menüben kipipálod a helyi idegenvezetők előtt lévő kockát. 

4.

Megkeresed magad, ellenőrzöd mit látsz magadról, és többi jelen elolvasgatod milyen jókat írtak mások magukról.

5.

Nagyon örülsz, mert segíteni jó. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diszpintyekakeken.blog.hu/api/trackback/id/tr5313709480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása