A Kékkör bejárásának története

Évek a kéken

Évek a kéken

12. szakasz Pilis, Dorog-Piliscsaba 18.5 km

Minden itt kezdődött el.....

2017. szeptember 27. - Fődíszpinty

Minden itt kezdődött el.....

 

 

2010.03.14. 

Néhány hónappal ezelőtt lehetett, egy az akkoriban szokásos "klubvacsoránkon" felvetettem, mi lenne, ha kéktúráznánk? Ahogy a társaságban lenni szokott, minden elsőre őrültségnek hangzó dologra könnyen kaphatóak vagyunk. Azért nem tűztünk ki túl ambíciózus célt, évente 100-150 km, kb 10 év. Hát ez így hosszú lesz gondoltam. Azért benne volt a lehetőség, hogy elhal a kezdeményezés pár év alatt. Nem így lett. Ez mondjuk számomra is meglepetés. Gyakorlatilag a kemény magnak meglesz a kéktúrája, többen vannak 800-1000 km között, jó páran persze elengedték a kéktúrát, a társaságot, vagy a társaság őket. A emberek és a körülmények változnak. Pénz, család, költözés stb. Magamat is megleptem magam, hogy nem hagytam el a kéket. Ebben azért "kármentés" is volt, :) Ha má annyi pénzt és időt bele öltünk...

És most megint itt tartok, mi legyen a Kékkörrel? A fele már megvan....

pilis_12.jpg

 

Ez volt az első túra, a diszpintyek.hu csapattal a kéken. Ebbe a beszámolóba nem javítok bele, ezt így írtam meg majd 8 éve :). Szép emlék. Sajnos képet nem találtam róla. De utána 2 héttel, már a három fiam egy másik túrán le van fotózva. Csak azért, hogy látszódjon a kicsi Zétény jogosan kapott pecsétet 2 éves korában. :)

gyerekek.JPG

1. túra 2010.03.14. Piliscsaba-Dorog

8 óra 50 perckor,öt gyermek, és tíz felnőtt indult el Piliscsabáról a kéktúrafüzet lebélyegzése után. Kis emelkedő után, végig lejtős úton értünk be Piliscsévre 9 órakor. Egy gyors reggeli, és indultunk Klastromra. Ez a szakasz végig emelkedik, Klastromhoz közeledve egyre rosszabb a terep, csúszós és nagyon sáros a szekérút. 11:20 ra értünk a Pálos kolostor romjaihoz, bélyegeztünk, de nem lett szép a nyomat, reméljük, elfogadják az ellenőrzéskor. Pihenni nem tudtunk, mert nagy szél fújt és hamar fázni kezdtünk. Elindultunk lefelé a bitumenes úton, majd lekanyarodtunk az erdőbe. Most jött a mélypont, mert nagyon meredeken mentünk felfele, majd pihenés helyett a nyílt terepen, Kesztölc felett a Pilis oldalában viharos szembe szél fogadott minket. Meg egy kedves túratárs,  a Magonc alapítvány tagja, egy kis csapat gyerekkel. Ők is kéktúráznak, már 600 km megtettek a túrából. A kesztölci szőlők mellet jöttünk le, és értünk be a faluba.  Átvágtunk a település szélső utcáin, és a Dorogot elkerülő úton, majd az utolsó szakasz a  kesztölci erdőn vezetett keresztül, így értünk haza Dorogra, 14:50 re.  A gyerekek nagyon bírták, a Dönci és a Bobó adta a tempót, mi csak loholtunk utánuk.

Hú de elfáradtam.

2010.03.14. Piliscsaba-Dorog 18.5 km

Ps:

Erről aszakaszról lenne mit írni, hiszen részleteiben az elmúlt 30 évben több 10x túráztunk errefelé. Ráadásul szüleimnek hála, volt egy hétvégi házunk Klastrompusztán / most is büfé van benne, mint amikor még a családunké volt, Kesztölc felől az első ház/. Gyerekkorom hétvégéit itt töltöttük. Amíg a szülők dolgoztak a ház körül, mi gyerekek oda mentünk ahova akartunk. Sosem tévedtünk el :). A feleségemet is itt ismertem meg 1998-ban. Szóval tényleg ez a 0 pont az életem két hosszú projektjében :) is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diszpintyekakeken.blog.hu/api/trackback/id/tr5212880072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása