A Kékkör bejárásának története

Évek a kéken

Évek a kéken

AK 16. túra 2019.02.01. Rohod-Vaja buszmegálló--Nyírbátor 22km

2019. február 02. - Fődíszpinty

Last minute utazás / indulás 5.20 brrr/ kedvesemmel, és a hozzánk csatlakozó Gergővel. Sajnos csak oda volt occó, visszafele már tömegközlekedéshez vagyunk kötve. Sőt oda fele is, mert az a fuvar csak Debrecenig tartott. Az odaúton vezettem, közben kedvesem szuszókált hátul, a Gergő meg mellettem tervezgetett, talált jobb  közlekedést,így megfordítottuk, az utazást a így címben jelölt buszmegállótól indultunk.

Közbevetés:

Reménykeltő, hogy el tudok jutni ide tekintve, hogy 3 napra visszatért a 7 éve meggyógyított permanens pitvar fibrillációm /némi szívritmus zavar/. Szerencsére a szívem visszatalált a helyes ritmusra, de lesz még ennek műtét a vége. A prof. megnyugtatott, nyugodtan mehetek, futhatok ahogy akarok, ha közben előjön akkor sem fogok ottmaradni, max. lassabban haladok :). "Csaba garantálom, hogy nem ebben fog meghalni"  Mindegy most jó, nosza menjünk.

Tehát, Debrecen vasútállomás-Nyíregyháza vasútállomás-buszpályaudvar- beszállópont, 8.55 és 10.30, végre gyalogolunk.

img_20190201_105018_1.jpg

Az idő épp jó volt, ahogy a szekérútra kanyarodtunk szerelvényigazítás, majd haladós pingvinjárással tipegtünk a jeges keréknyomokban. De legalább nem volt sár. Így értünk be a Vajára pecsételni, érdekes volt a minden jelzést nélküli bótot észrevenni. Meglett, haladtunk tovább, miután vízmentessé tettük magunkat, mert elkezdett szakadni az égi áldás./eső/. Innen végtelen bitumenút. elhaladtunk az üdülőtelep és a tavak mellett majd kereszteztük az autópályát.

 img_20190201_123232.jpg

Kántorjánosi előtt az útról a szántásba fordult a friss jelzés. Bár, mint tudjátok ortodox túrázónak tartom magam, az értelmetlen dagonyát 150 méter miatt nem vállaltam be. Így bementünk az úton a kisvárosba, ahol gazdag jelzéserdő fogadott minket.

screenshot_20190202-105508.png

Elgondolkodtunk, vajon a kéktúrázó hordák zavarták a fő úton lakókat, ezért kérvényben írtak az MTSZ-nek, hogy kerülje el ezt a 300 métert a sok ezer túrázó? Vagy mi a rák. A faluban látszott a hajdan volt gazdagság nyoma,

img_20190201_124450.jpg

a mindenkori szegénység, az elhagyott, és nem karbantartott házak serege, és köztük a szép és ízléses házak is. Tiszta szociológiai tanulmány. Végtelen hosszan sétáltunk át a településen, majd kis idő múlva már Nyírderzsen voltunk. Pecsételtünk a vicces feliratokat tartalmazó Hangulat büfében, kávéztunk, közben kifaggatott minket korcsmárosné, honnan hova. Mint később kiderült jól tájékozott volt, jelezte ha letérünk a bitumenről a falu után, nem lesz túl rossz az út, de a végén neki vezet majd egy kerítésnek, az ipari park bővítése miatt elzárták az utat.

Érdekes modern templom. természetesen a kocsma mellett:

img_20190201_140811.jpg

 

Így egy kis szentségelés és akácos után megkerülve a lezárt rész értünk vissza a kékkel jelölt útra, már Nyírbátor utcáit járva. Ha arra jártok, akkor a berajzolt részen van út,arra fele menjetek :).

img_20190202_105431.png

Szépen keretbe foglalta a a túrát az elején és a végén a 3-3 km korcsolyázás. Most hálásak voltunk a köztük lévő burkolt utakért. Szerencsés választás volt, hogy ilyen körülmények között átöltözés nélkül utazhattunk haza.

A megcélzott vonatot lekéstük, így a következővel indultunk a 16.04-től 21.45-ig tartó haza utazásra. Mint Fogg ugráltunk egyik vonatról a másikra. A kis késések miatt 5-5 perc volt átszállni. Nyírbátor-Nyíregyháza-Nyugati-Dorog. Altatni nem kellett. :).

 

Közbevetés.

Vettem egy új zsákot, csinos, megfelelő méret, sok rakodóhely, kis csalódás, hogy minden lépésnél valami nyikorog a fülem mellett. Kap még egy túrát, és ha ott is ezt csinálja visszaviszem. 

 screenshot_20190202-112247.png

A bejegyzés trackback címe:

https://diszpintyekakeken.blog.hu/api/trackback/id/tr3014595972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása