A Kékkör bejárásának története

Évek a kéken

Évek a kéken

AK 2. túra 2018.02.15. Megyehatár buszmegálló-Halápi csárda 29.5 km

2018. február 15. - Fődíszpinty

Szokásos utazás, de most kivételesen előző esti érkezéssel érkeztünk Debrecenbe, baráti házaspárral. /Erika és Gergő/. Reggel ketten Gergővel kimentünk a buszállomásra, ahol kellő kép zavarba hoztuk az információs ablaknál ülő hölgyet. Én ragaszkodtam a Nyíracsád és Nyírlugos közötti "Megyehatár" buszmegállóhoz, ő meg ragaszkodott ahhoz, hogy ilyen nincs. elvoltunk egy darabig, míg kiderült: a menetrendben a fenti megálló neve "Nyíracsád 17.6 km", mindegy a busz meglett a kávé belefért. Indulás. 1 óra múlva szálltunk le, és egy közös kép után elindultunk Nyíracsád felé. Persze sikerült a Gergő első AK lépéseit nem az AK jelzésen megtenni. Ez már hagyomány lesz. Neki az 1. nekem a 2. túra:

ak1.jpgA jelzést felvéve indultunk tovább, majd beszélgetve ismét egy kis egyenes a balkanyar helyett, majd egy kis jelzéskeresgélés. Nem voltunk toppon na. A lenti helyen beszántották az utat a toronyszerű magasles környékén.A vargabetű utáni egyenes alatti fás rész már szántás. Az út nem létezik. Megoldható.

ak15_1.png

ak6_1.jpg

A szántás kicsit mély:

ak4_1.jpgKiértünk a Nyíracsádra vezető országútra, majd a faluban pecsételtünk, kávéztunk és haladtunk tovább.

Buzitai kék autópálya:

bazita.jpg

Innentől a dimbes-dombos rész jött semmi extrával egészen a Nyírmártonfa-Vámospércs közötti közút elhagyása utánig. Itt elhaladtunk az "pusztuló tanya" mellett, ott köszöntünk a dolgozóknak, majd nem lelvén jelzést visszafordulva ismét köszöntünk. Meglepődve láttuk, hogy az utat egy bezárt, nem elhagyott tanya kerítése zárja el. Kis tanakodás után ismét megfordultunk és megkerültük a tanyákat:

ak11_1.png

ak12_1.pngInnen a Zsuzsi vonat végállomásáig semmi. Ott meglepődve láttuk a vonatot, ami mint kiderült próbaúton volt a hétvégi télbúcsúztató rendezvény miatt. Amire kedvesen meghívtak minket. Mi mondtuk nem erre fele lakunk. erre ők: akkor szóljunk a többi túrázónak. Szólok. Vicces volt amikor le akartam fotózni a vonatot öten öt felé spricceltek szét a vonat mellől.

zsuzsi.jpgInnen eseménytelen út a kilátóig. Megállapítottuk ez a 25 000 000 Ft jó helyre ment, nagyon  szép és nagy a kilátó.

kilato.jpg

Felmentünk, bár a pára miatt csak ennyi látszott a tájból, azért megérte.

ak9_1.jpgHalápig már könnyű út várt minket. Ott én elfutottam a múltkor elkerült ortodox rész bejárni:

ak13.pngÍgy lett meg a 2. túrám.

18 éven felülieknek:

Halápi csárda gyerekselypítéssel: halápicsája

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diszpintyekakeken.blog.hu/api/trackback/id/tr4013672322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása