8 év a kéken

RP-DDK 13. túra Mesztegnyő-Somogysárd 21.8 km

2018. május 31. - Fődíszpinty

Nosza Babara tours, ha má van használjuk. Nem ezt a szakaszt terveztem, de mivel nem jött össze a találkozás Soós Lajos HI kollegával, átterveztem. Kicsit naon korán indultunk. Így már 6.15 kor elhagyott a nejem Balatonszemesen. Vártam a vonatra, majd tovább Balatonmáriafürdőre, ott átszállás buszra, így ripsz-ropsz 3 óra tömegközlekedés és várakozás után meg is érkeztem Mesztegnyőre. Szerencsére a dupla pecsét már a füzetemben volt, így szapora kocogással kezdtem, remélve, hogy elérem a Somogysárdról Kaposvárra 12.25 kor induló buszomat. Hörpölin lapjáról tudtam szinte végig erdőben fogok haladni, így nem féltem a melegtől. Hát még ha a sapimat sem hagyom otthon, az mekkora király lett volna. Meg a fülhallgatóm is jól jött volna, mer a lépések nem gurultak ki a lábamból oly könnyedén, mint gondoltam. ( Tán megártott a +1500 szint a Kékesre menet, á nem hiszem, hiszen edzett vagyok. Akkor a meleg. Meg a hajam is fájt nagyon.) Az erdő szép és madárcsicsergős volt, milyen jó hogy, direkt nem hoztam a fülhallgatóm. Kitaláltam, ha sikerül 1.5 óra alatt haladnom 12 km-et, akkor elérhető a busz. Ha nem akkor van egy következő 13.45 kor azzal megyek. Nagyon határeset volt 11.3 lett na onnantól keveset futva de nagggyon szaporán gyalogolva haladtam.

A lenti képen a Búsvári tó valamint a kisvasút nyomvonala. Amilyen állapotban voltam, ha jött volna egy vonat a megfelelő irányba haladva, még tán fel is szállok. A szemben látható parton láttam egy madármegfigyelő kilátót, de olyan csendes volt a víz, eltekintve az időnkénti halak által okozott csobbanástól, hogy gyanítom nem láttam volna sok víziszárnyast.

szunyogvar_elott.jpg

A természet gondoskodott edzőről, most már tudom miért hívják Szúnyogvár-nak a kisvasút egyik megállóját. Hát ilyet még nem éltem át, hogy futás közben csípjenek meg a szúnyogok. De aztán fogyni kezdek, akkor meg jöttek a böglyök, zzzzzz-zzzzzz csapdosás ismét. Majd kocát a malacokkal próbáltam lefilmezni, ahogy átvonultak előttem.Sikerült értékelhetetlen videót csinálnom a vonulásról. Mikor melléjük értem akkor a láttam, hogy jobbról és balról is gyesznyócsalád van az út mellett, így kiderült tudok sprintelni is akár 12 km után, ha megfelelő a motiváció. Szép derékszögekben kanyarodva haladtam a célom felé.

Az út szuper volt végig. Kis tó, vagy kis rét Újvárfalva előtt:

to_vagy_ret.jpg

Kiérve Újvárfalvára már látszott van esélyem a buszra, mint egy F1-es kerékcsere olyan volt a bélyegzés. Szapora gyaloglás a bitumenen, és 1 perc-el a busz érkezése előtt sikerült beérnem a buszmegállóba Somogysárdon. Kis cicamosdás a plázában Kaposvárott, Meki, shopping és már meg is jött a kedvesem és gó haza. Élménydús nap volt. Ja és elfáradtam. Hiába más energiát kíván a melegben futás, mint a hűvős téli-tavaszi időben.

mesztegnyo.png

OKT 2.0 5.túra 2018.05.26. Sirok-Kékestető 21.8 km

Mindenek előtt köszöntöm a díszpintyek csapatának 3 olyan tagját, akik ezen a túrán fejezték be az 1. (hi-hi) bejárásukat az OKT-n. Dóri és férje Bandi, valamint Gergő. Nagyon kedvelem mindhármukat. :). Így már 5-en vagyunk a társaságból teljesítők. Jóóóóóó.

És most jöhet a túra és élménybeszámoló.

Ez is olyan utazás volt amit nem én szerveztem. A Gergőtől olyan itineres emailt kaptam, hogy csak na. Majd indulás előtti este egy másikat. Újratervezés, a szállásadó lemondta szállást. Megoldotta a Gergő. Mehetünk mégis. Szombat reggel fél ötös kelés, ötös indulás. Előtte 10 percel sms, az Arnold barátunk beteg lett nem tud jönni. De kár. Így ketten indultunk el, Dóri tesójával Mikivel Mátrafüredre az új szálláshoz. Flottul odaérkezve, egy kedves hölgy várt már minket háromnegyed hétkor. Megcsináltuk a szobabeosztást, ebben azért van némi rutinom. Megjöttek a Gergőék hárman, autó ledepóz, és indulás Sirokra. Kiraktam őket a kocsiból én meg elvittem az autót Sirok központjába. Innen csak könnyebb lesz folytatnom :). Érdekes a sors azt akarja, hogy én a Sirok/Sirok vasútállomás 3 kilométerét mindig futva tegyem meg. Az első bejárásomnál Kékesről lefele jövet még befutottam Sirokra, most meg előtte futottam, remélve nem lesz böjtje. 5 kilométernél értem utol a többieket, a Gergő boldog volt, hogy visszaadhatta a zsákom. Innen együtt mentünk, gyönyörű idő, sok felfele. Volt ami kicsit megcincált minket, de mindenki jól bírta. Őket a szemük előtt lebegő cél hajtotta, hogy végeznek, engem meg az öröm, hogy velük ünnepelhetek. Mit is írhatnék, leírhatatlan kilátások, jó társaság repültek az órák és már Kékes alatt voltunk 500 méterrel amikor kiderült, hogy az odarendelt pom-pom csapat ( a végzősök családtagjai valamint a már teljesítő Zé barátunk és párja) kicsit késnek. Vagyis túl gyorsak voltunk :). Szerencsére egy kicsi csúcspálinka segített eltölteni az időt. Értesítést megkaptuk, jöhet csúcstámadás. Az elmaradhatatlan Kék Hungária segített emelni a délután fényét. Sokan nézték érdeklődve közös ünneplésünket. Ezt folytattuk leérkezve a szállásra, és utána az étteremben, majd újra a házban, ahol még megünnepeltük Gergő és András édesapjának a 65. szülinapját. Senki nem feküdt le szomjasan.

csoportkep.jpg

Fent a 3 új teljesítő, és leendő kéktúrázó gyerekeik.  A társaságunk kéktúra teljesítői egy képen.

otos.jpg

2018.05.26 Sirok-Kékestető 21.7 km 7 óra 10 perc.

Toplak József és én

Sok érdekes találkozóm volt túratársakkal, Józsi is közéjük tartozik. Véletlenül futottunk össze az MTSZ-ben, akkor még nem tudtam ki ő,csak az tűnt fel nagyon bennfentes módon van jelen :). 

Aztán facebook bejegyzések alatt váltottunk néhányszor pár mondatot. Így már volt értelme találkozni :). Elémentem Tokod fölé, ott futottunk össze, majd nálunk folytattuk a diskurzust. 

toplak.jpg

toplakii.jpg

Mint látható társaságunk kiegészült Mirabella nénivel, Argus bácsival. Valamint látható, hogy mindketten az egészséges táplálkozás hívei vagyunk. Így négyesben jól elbeszélgettünk. Másnap őt és a reggel Dorogra érkezett Juditot felvittem kocsival a mészműi út tetejére, odarendeltem egy őzikét, hogy megleshessük, valamint tartottam egy kis idegenvezetést :). Utána a tokodi pecsételőhelynél búcsút vettünk egymástól. Örültem a találkozásnak.

OKT 2.0 4. túra 2018.05.01. Piliscsaba-Dorog 18.5 km

Végre ismét szervezhettem egy közösségi kéktúrázást. 13 fővel indultunk el vonattal Dorogról. /De jó a FLIRT vonatunk./ Kriszta, Krisztián valamint fiuk Máté, a Kiss család teljes létszámmal, Renáta, Ákos és  Dana lányuk, feleségem Barbara és legkisebb fiam Zétény. No meg én. Megfogadtam, hogy a tempó olyan lesz amit az elől haladók diktálnak én meg nem megyek előre.

Indulás előtt volt egy találkám nálunk Varga Zsuzsi HI társammal és kísérőivel. Ledepózott egy csomagot Toplak Józsi részére akivel szerdán találkozom.

Megelőlegezett bizalommal pecsételtünk a dorogi vasútállomáson, remélve, hogy hazaérünk. Piliscsabán lepattantunk a vonatról és már indultunk is. Pecsételés után bevetettük magunkat túrába, elől ment a fiam meg két leányka. Mi meg loholtunk utánuk. Jelzéskeresést megoldották :). Mi felnőttek meg traccsoltunk menet közben. Gyorsan leértünk Csévre, ott pihegtünk egy sör mellett. 15 perc és indultunk tovább. Ismét repültek a kilométerek és már Klastrompuszta.

csapat_1.jpg

Pecsételés sörözés kávézás a büfében. /Kis személyes emlék, a büfé épülete valamikor 1975-1995 között a családunk tulajdonában volt. Szüleim is büfét üzemeltettek benne :)/

enmega_hazunk.jpg

Elindultunk lefele az úton, Zsuzsiék a megbeszéltek szerint jöttek szembe, váltottunk pár szót, fénykép is készült vicces és komoly is :)

zsu.jpg

zsu_vicces.jpg

Jött a szuszogós rész, ez egy kicsit megcincálta a társaságot, én voltam a végén a gyermekkel kicsit nógatni kellett.

Annyi volt a szembe túrázó, hogy nem mertem mindenkit kérdezgetni új szokásom szerint, mert sosem értünk volna haza. /Ha valaki látott én voltam a zöld pólós/ Szép volt a kilátás végig a Pilis meredélye alatti részen Kesztölc fölött. Leértünk a faluba, itt már a Zétény kicsit nyögvenyelősen jött. De jött. A kesztölci erdőn keresztül értünk haza. Nézve a tracket gyakorlatilag menetben tartottuk az 5km/ óra tempót. Le a kalappal a résztvevőknek. Persze hogy, hogy  lett a 18.5-ből 21.7 nem tudom, mert el nem tévedtünk :).

 adat_2.png

Helyi Idegenvezetők találkozásai 19/4 megvolt

Szépen gyűlnek a skalpok, bár most engem találtak meg a kollégák.

Na jó egy kis visszatekintés:

http://diszpintyekakeken.blog.hu/2018/03/11/helyi_idegenvezetok_talalkozasa

Ő volt az első Gábor. Majd jött a második, Lajos:

http://diszpintyekakeken.blog.hu/2018/04/17/harmadik_tipusu_talalkozasok_a_keken

Majd megtalált a Fekete család fője István:

https://www.facebook.com/groups/192891308653/permalink/10156172543538654/

Ezt a blogon még nem is írtam meg, de a lényeg a fenti posztban benne van :)

Ma majdnem sikerült együtt túrázni Zsuzsával, de ellenkező irányból közelítettük meg a szakaszt :). De azért reggel összefutottunk nálam egy pár percre, majd a dorogi vasútállomáson ismét, végül Klastrompusztáról lefele menve szembe jöttek a fiával Zsomborral és egy kedves barátnőjével, valamint az ő fiával Erikával és Norbival. Közös fotó van jelentem. Komoly és vicces is. Persze lehet, hogy csak nekem vicces :).

zsu.jpg

zsu_vicces.jpg

AK 4-5. túra 2018.04.16-17. Szekszárd-Baja 45.2 Km +Csernus Gábor

Megint igénybe véve a Barbara Tours szolgáltatását szervezetem meg magamnak, magunknak /meg a Gulyás Lajosnak/ két éjszakás 3 napos csavargást. /Bocs Drága, tudom te dolgoztál közben :)/

Első nap Bajára érkeztünk ahol a HI kollégám Gulyás Lajos vezetett körbe minket. Mint a facen írtam:

"Mindenkit levadászok egyesével . A második a sorból. Ő ott Lajos Gulyás a heyjoe.hu-ról a Helyi Idegenvezető, Baján velem. Olyan idegenvezetést tartott nekünk a párommal hogy az csak na. Köszönöm."

Majd elrohantunk Szálkára a Horog vendéglőbe ahol igazán finomat ettünk. Utána pihi a szálláson. Reggel a kedvesem bevitt Bonyhádra/ő meg ment dógozni Szigetvárra/. Innen busz Szekszárdra és végre AK.

1.túra 2018.04.16.Szekszárd-Keselyűs 20.57 km

Leszálltam a buszról, majd megtettem azt amit a DDK-n elfelejtettem, fotó a kopjafával.

enmegkopjafa.jpgUccu neki kocogva az AK. Az eleje a városon keresztül, majd kiérve innen, a Csörge tónál kis jelzéskeresgélés semmiség. Utána a Sárközi összekötő csatorna hívogató gátján földúton haladtam egészen a Sióig. Itt ráfordúltam annak a gátjára. Szép hosszú egyenes gát volt. Oda a hátam mögé, jó messzire megyek. Szólt a fülembe a leendő koncertünk zenei anyaga, teltek a kilométerek.

enmeggat.jpgHogy tevékenység látszatát keltsem, Az M6 hídja alulról:

m6_alulrol.jpgElérve Bárányfokot élénk pecsétkeresgélésbe kezdtem. Meglett. Valamikor biztos érdemes volt megnézni a József főherceg pavilont, de most fotózni sem volt kedvem mert nem szép. De a tábla informatív.

pavilon.jpgMost gaztenger, és a romlás virágai vártak itt.

Innentől Keselyűs előtti 2 km-ig végre egy kis hűs erdő, néha csepegő esővel. A tanösvény minden tábláját elolvastam. Valahogy nem esett jól a kocogás sem, meg a gyaloglás sem. Kiértem a gátra, már alig vártam, hogy elérjem a pecsételő pontot. Pont arra gondoltam, ha van buszmegálló akkor megvárok valami buszt. Estleg ha jár erre, mert menetrendet nem néztem hiszen a terv szerint Pörbölyig mentem vóna. Persze jót röhögtem magamban, mondom amilyen szerencsém van biztos az orrom előtt megy el a busz. Nem így lett. Éppen ki tudtam lépni elé és megállítottam. Ha még kettőt fotózok útközben akkor lekéstem volna. A sors visszaadta a DDK 20 másodpercel lekésett buszát. Tudni kell elengedni ha nem megy jól valami. Itt most ez esett jól. Szekszárdig jót beszélgettem a sofőrrel. Neki is kéne futni, de olyan nehéz elkezdeni..pedig a ruha ki van készítve hetek óta. De majd most :), hogy látott engem :) :).

Így ez lett a vége:

ak2.png

Gyors átszállás, és már Mecseknádasdon voltam. Véget ért a móka mára.

2. túra 2018.04.17. Baja-Keselyűs 27.4 km

Este hosszan gondolkoztam hogy is legyen, a párom se várjon, de én is haladjak. Segíts Lajos. Segített. Tömeg közlekedtem Bajáig, ott várt a segítségem és a vasútállomásról kifuvarozott a kezdőpontra. Ott folytatta az idegenvezetést amíg el nem váltunk a híd lábánál. Aktuális:

kiraly_1.jpg

A Türr István híd alja.

turr_hid.jpgA Duna völgyi főcsatorna torkolata:

torkolat_1.jpgA Duna:

duna.jpgInnen az eleje a Kiránduló erdőben szép, és szarvasokban gazdag volt Pörbölyig. Onnan a a kisvasút Nyárilegelő megállójánál a szürreális találkozás egy éppen vízitúrázó kéktúrázóval:

http://diszpintyekakeken.blog.hu/2018/04/17/harmadik_tipusu_talalkozasok_a_keken

Szép volt a Gemeci erdő, de jött a gát meglepetésemre bitumennel borítva, és meglehetőst sok autóval. Pecsét frissítés a Lankóczi gátőrháznál. Haladtam tovább, ez tényleg nem inger gazdag rész. Jött a telefon, kedvesem végzett Pécsett találkozás 1-kor Keselyűsnél. Innen elengedtem a futás csak szaporán gyalogoltam. Ífy futottam össze egy 4 fős csapattal, akik a megyémből jöttek és pont ma kezdték meg az AK-t. Lásd fennt. Nahát!

Keselyűsnél ahogy leléptem az útra, abban a pillanatban ért oda kedvesem a kocsival. Jó hely ez a Keselyűs.

Érdekes találkozásokban gazdag nap volt. És most ellentétben a tegnappal, még lett volna kedvem menni. Nahát.

ak_3.png

3. túra 2018.04.17. ráadás Dorog-Csernus Gábor-Dorog. 4.8 km

Hazafele a kocsiban olvasgatva látom Gábor hozzászólását egy bejegyzésemhez,/Ha valaki nem ismerné 10xOKT, meg egyebek/ Dorog környékén van. Csak ráírok hátha. És igen válaszol!!! Megbeszélünk egy találkozót, szembe túrázom vele. Nem érti hogy lehetek az AK-n és otthon is  egyszerre. Hát pedig egyszerű, csak akarni kell :).  2 óras autózás felér egy jó pihenéssel. Kipattanok fitten az autóból és learatom életem párja hülye vagy fiam tekintetét, és uccu neki a Gete lábának. és igen jön, már látom.

gabor2_1.jpgInnen erős tempóban gyalogolunk, próbálok levegőt venni és beszélni egyszerre. Jó érzés amikor látom a szemében a "te se vagy normális" kifejezést. Mondjuk hangot is ad neki :), amikor elmesélem hogy kerülök ide.

A felségét Brigit is megismerhettem, ő meg ultrafutó. Ő volt az első ilyen ember élőben a szemem előtt :). Beültünk egy cukrászdába, kávéztunk beszélgettünk hármasban egy kicsit. Nem tudok annyi mosoly jelet tenni amennyi az arcomon volt. 

gabor_1.jpgMég ezt tettem rá erre a napra:

csernus.png

Harmadik Típusú Találkozások a kéken

Az a helyzet, hogy gátlástalanságom eredményes volt...már számomra :). Menjünk sorban:

2018.04.14.

1. Renáta és Attila. Telefonon kerestek meg, már személyes ismeretséggel. Segítettem logisztikában, és eltévedni is.

reniati.jpg

2. Géza: http://kektura.blog.hu/  tulajdonosa. Ez is érdekes volt, mert bár többször beszéltünk telefonon, végül nem kellett segítenem. Ennek ellenére /vagyis épp ezért/, amikor a fentieket kísértem Péliföldnél, két srác ücsörgött a büfénél, köszöntem bemutatkoztunk és kiderült, hogy egyikük a Géza. Örültünk egymásnak :).

3. Házaspár gyermekkel. Mogyorósbánya felől futottam vissza az autómhoz, miután elbúcsúztam Atiéktól, itt botlottam beléjük, kékeztek pici babával. Kértem egy kis időt tőlük, és ecseteltem  a heyjoe.hu, és a HI előnyeit. Sajnos nevet nem írtam fel így kifutott az agyamból.

2018.04.15.

1. Gulyás Lajos Baján várt reánk. Navigálása alapján megálltunk a Szentháromság téren, kiszálltunk, majd kikönyököltünk a Sugovica korlátjára. Csörög a telefon, a Lajos hangja: Nézz balra... még.... még...itt vagyok. :). Köszöntünk, majd elindultunk, egy csodálatos 1,5 órára ahol egy jól felépített idegenvezetést kaptunk. Személyes is volt, és érdekes is. Sajnos hamar kellett búcsúznunk, vacsorázni és a szállásra siettünk.

2018.04.16.

Senki :)

2018.04.17.

1. Gulyás Lajos ismét. Fel kellett hívnom némi logisztikai segítségért, így kivitt a bajai vasútállomásról a Gemenc Vándorponthoz. Közben nem hazudtolta meg magát, mesélt még a hídról, meg erről:

kiraly.jpg

Duna völgyi főcsatorna torkolata.

torkolat.jpg

2. Szabolcs. Mi esélye van annak, hogy épp a vízen túrázó, egyébként kéktúrázó kismarosi /szinte hazai pálya/ emberrel összetalálkozzunk a gemenci kisvasút "Nyári legelő" megállójánál. Ő kikötött pihenni, én meg megálltam pihenni. Őt is ismerem már :)

szabolcs.jpg

3. Erika és 3 társa. Keselyűs előtt 500 méterrel szembe jön velem egy csapat. Köszönés a szokásos érdeklődő kérdéseim, bemutatkozás majd a meglepő? :) válasz Erikától, ismerlek a csoportból :). ennek örömére elfelejtettem fényképezni.

4. Csernus Gábor. Hazafelé láttam, hogy egy bejegyzésemre kommentelte, hogy Dorogra érkezik a mai túrája végén. hát gondoltam csak ráírok messengeren. mit ad Isten válaszolt. Gondoltam ennyit megér, kipattantam az autóból és elindultam vele szemben fel a kéken a Gete felé.

Kedves feleségem az őrülteknek járó pillantással mért végig.

Így láttam meg Gábort.

gabor2.jpg

Együtt túráztunk le Dorogra, itt várt minket kedves párja Brigi aki igazi futó nem olyan mint én. Ittunk egy kávét majd elbúcsúztunk.

gabor.jpg

Jó hétvége volt. :) 

OKT 2.0 2.-3. túra Garábi nyereg-Mátraverebély 20.9 km 2018.04.06-07

A Gergő túra és zenésztársam szervezett 2 éjszakás kiruccanást Sámsonházára, mivel a Zéténynek még kell gyűjteni a távokat, feleségem Barbara, Zéti és én is útra keltünk.

1. Túra 2018.04.06. Garábi nyereg-Sámsonháza 10.18 km

Pénteken 4-re jöttek értem a melóhoz, onnan indultunk. Két balesetet is megcsíptünk, így 18.24 kor indult a track meg mi a gyermekkel a Garábi nyereg emelkedőjén a kb. 10 kilométernek. Naná, hogy egy érdekes  éjszakába nyúló túrát terveztem, had éljen a gyerök.

Hamar felértünk a toronyhoz:

zeti-torony.jpg

Majd elkezdett lemenni a nap és megfestette a tájat:

szines_domboldal.jpg

Erre azt hittük, maradék leveleket látunk,de ez is fényfestés volt:

zeti-szinesdomb.jpg

Megtanítottam indán Tarzant játszani:

zeti-tarzan.jpg

 

Tök normális tempóban toltuk végig a távot, bár volt kiszálló pont, nem kellett igénybe venni.

Ahogy besötétedett elővettük a lámpákat, és fennakadás nélkül faltuk a métereket tovább. Amikor a sötétben a videó játékból kezdte mesélni a rémeket, nem voltam boldog, félős vagyok. De ő nem. Kicsit tartottam a sötétben a kóbór kutyáktól, de nem lett gond.

Ahogy terveztem, 9-re leértünk Sámsonházához, ahol örültünk:

orom.jpg

Ilyen jót jött a 10 éves:

adat.png

 

 

2. túra Sámsonháza-Mátraverebély 2018.04.07. 11.18 km

Reggel a teljes csapat /kivéve a Zé aki piheni az Okt befejezését, valamint az Arnold akit ő vitt fel Mátraházára, ő onnan tervezett túrázni/ indult el az erre a napra tervezett szakasznak. Kicsit értetlenkedtem az előző bejáráshoz képest beiktatott vargabetű miatt, de később megértettem miért kellett. Gond nélkül haladtunk annak ellenére, hogy két hat éves, és egy 8 éves is volt velünk. /Becse Beni, Berni, és Barnabás/ A Zéti már tapasztalt túrázó, így ő ment elől, mögötte meg a csibék, Molly kutya meg a végén a Nagyi:

turavezeto.jpg

 Megvan a díszpintyek utánpótlása, meg a fődíszpintyé is :)

A túra első igazán magas pontján egy kis labdázás, majd a labda után rohanás a lejtőn csalt röhögést az arcunkra. Itt egy kis térképismeret óra amit a Gergő tartott a fiainak:

terkep.jpg

A hamburgeres táblán felfedezte éles szemű, és kritikus feleségem, hogy nem konzekvens a tizedesvessző használata. Vagy a szint 39948,74 m vagy a 412,139  kCal nem oké.

 

tizedesvesszo.jpg

Ahogy bekanyarodtunk a Szent források szurdokába/ én hívom így, nem tudom a nevét/ egy emlékhelynek látszó helyet vettünk észre:

emlekhely.jpg

Itt találkoztunk egy kékezővel. Pár mondat váltása után kiderült ismer a heyjoe.hu Helyi idegenvezetők oldaláról. Ő az első olyan túratárs akivel találkoztam, és látta az oldalt. Hurrá.

Szentkúton mókust láttunk, pihentünk, és a Becse család úgy döntött kibírják a picik is a maradékot. Az eleje egy kicsit szuszogós volt, de aztán nem volt gond.  Mi az hogy, a Berni volt a túravezető a Verebély feletti oldalban:

beni.jpg

Verebélyen néhányan kiszálltak, de a két  6 éves, a Nagyi,  Molly, Gergő, valamint a Zéti és én én elmentünk az állomásig pecsételni.

Így a lenti statisztikát alkottuk meg:

stat_1.png

 

Utóirat:

A túra után egy jó korai vacsora az Alsótoldi Told Gold fogadóban. Mellesleg ;). / Ezt csak az ottlévők értik/.

Utána, mint a régi szép időkben:

ateles.jpeg

Látszik az átélés mi? Meg a bor is. Még az Arnold elé elmentünk, aki 35 km gyalogolt Mátraházáról, vittünk gyógysört. Örült neki. Hazafele a 3-as úton ráleltünk egy kilátóra, ahonnan a visontai fejtést meg lehetett tekinteni:

banya.jpg

Szép hétvége volt.

Zének zeng a zének!

Kedves BARÁTOM Szabó Zoltán ma befejezte a kéket.

Ezúton is gratulálok neki, és feleségének Móninak.

Együtt zenélünk, együt jártunk a szigetre éveken keresztül és együtt kezdtük el a Kéktúrát. Majd 950 km volt az elmúlt 8 évben amit megtettünk egymás mellett, mögött, előtt, mikor hogy. Volt, hogy én voltam hátul, volt, hogy Ő, mikor ki bírta jobban. Volt olyan, hogy én feküdtem kórházban, volt hogy ő. Mindenképp vele szerettem volna ünnepelni a közös befejezést, de több okból sem akarta a sors /meg az én türelmetlenségem/. Tavaly nyáron a nagy zempléni táborunk előtt achilles ín szakadást szenvedett, de eljött velünk fájdítani a szívét. Majd amikor fel gyógyult ebből a sérülésből és újra tudott távokat gyalogolni, egy vérrög elindult a tüdejében, embólia. Jól megijesztett mindenkit, asszem saját magát is. Ebből is felépült, és most 2x4 nap alatt 160 km pótolt be. Hihetetlen küzdő vagy Zoli. Megnyerték a tél végi-tavaszi eleji hétvégéket, minden rossz idővel ami csak lehet.

Köszönöm és megtiszteltetés a Barátodnak lenni.

Gyere velem DDK túrákra.... :)

 

 

RP-DDK 12. túra 2018.03.13. Palin-Zalakaros 28 km

DDK csavargásunk 3. napja.

Fél hatos ébresztővel, 6 kor indultunk pecsételni a presszóhoz. Zárva, a pecsét a kerítésen belül, ismét nem értem miért. Fotó készült. Nem vagyunk vidámak.

presszo.jpg

Hosszan mentünk a dombháton a présházak között  Förhéncz hegyén.

Búcsúfénykép a sapim helyéről, Homokkomáromról:

sapka_helye_2_1.jpg

Megcsodáltuk a párhuzamos dombot.

forhencrol_a_masik_domb.jpg

A bitument elhagyva lassan lehetett haladni, itt-ott inkább az erdőben mint az úton. A tv torony előtt komoly szarvascsordát ugrasztottunk meg. A torony többször előtűnt, a Balázs agyára mentem " jé még mindig egy vonalban vagyunk" mondatommal. Nem voltam vicces. Szerinte.

torony.jpg

Nagybakónak előtt vettünk vizet a Cserkész-forrásból.

forras.jpg

Majd láttuk, hogy előttünk haladt két helyi asszony akik a túrázók vagy bárki által elszórt szemetet szedték. Jó és rossz érzés is volt egyszerre. Kérdeztem őket, közmunkások voltak, de erre csak önszorgalomból járnak, elég lenne nekik a faluban szemetet szedni. Igen ők is romák voltak. Úgy látszik ez ilyen túra lett.

Jött a vizenyős rész a mezőn. Kicsit beáztam, hogy felpuhuljon a bőrkeményedés a lábamon. Utána egy kis szembe fénykép. És tényleg egy vonalban a tv torony. Ugye.

szembe.jpg

 

 

Ismét erdőn keresztül haladva értük el a Pali bácsi emlékhelyét. Hogy miért nem itt van a pecsét nem tudom.

kopjafa.jpg

 

Én kifutottam pecsételni a házhoz, majd vissza és indulás tovább. Hajtottam a Balázst, szegény még enni sem tudott. Nem szeretett. Jó lett volna elérni a buszt, erre ő javasolta váljunk ketté, megoldja a hazautat másképp. Megbeszéltük. Siettünk tovább közösen :) . Telefonált kedvesem, hogy hamar végzett, így elengedtük a busz megbeszélve vele,hogy eljön értünk Zalakarosra. Itt léptem bele a 3 nap alatt a legmélyebb sárba. Asszem vicces lehettem, ahogy minden lépésnél egyre mélyebb iszapba lépve kiabálok csúnya szavakat. A Balázs megátkozott tuti. Ez volt az édes bosszú :).

monti_2.jpeg

Elneveztük ezt a felszerelést montisnak, ha már a Balu biciklis.

Így közösen lett időnk kisétálni a Kilátóhoz pecsételni ismét letérve a kékről. Asszem kissé mérgesek lettünk, ugyanis nincs kilátó csak egy tábla, melyen jelzik hogy majd…,egyszer…újraépítik. Pedig direkt nem fényképeztük a Keszthelyi hegyeket máshonnan. Benyaltuk alaposan. Jó vicc vót.

Innen már nem sok, de azért  tekeregtünk egy kicsit még ez erdőben, meg felmásztunk Zalakaros legmagasabb pontjára is. Ez is jó vicc vót. Ittunk egy sört az első nyitva tartó helyen. Aranyárban. A teraszon átöltöztünk. A lenti kép az országútis  felszerelés.

orszaguti.jpg

Majd jött a kedvesem és elindultunk haza. Fárasztó,de élménydús 3 túranap volt.

Statisztika sörözéssel együtt:

stat_3.png