A Kékkör bejárásának története

Évek a kéken

Évek a kéken

OKK Helyi Idegenvezetők "HI"

2018. március 01. - Fődíszpinty

Kéktúra helyi idegenvezetők ötletelés.

 

Kedves Mindenki, Csernus Gábor tanácsára a következő ötlet megvalósíthatóságáról kérném a véleményeteket:

A Másféllmillió… filmben voltak időnként helyi túratársak, akik csatlakoztak az alapcsapathoz. Mindig valami érdekességet, helyi sajátosságot, ismeretet adtak az adott szakaszhoz. Hm, elindul a vezérhangya J

Kifejtés:

Innen indulva jött az ötletem, ha valaki felém jár és rá ér, szívesen látom egy rövid beszélgetésre, kávézásra, teázásra kit mire. Tovább gondolva, ha már ott van, akkor miért ne csatlakozzak pár kilométerre, és meséljem el amit a szűkebb pátriámról tudok.  Tehát elkísérem egy darabon, beszélgetés közben mesélek erről-arról.

 

Terv a megvalósításra:

Egyszerű, de valószínűleg kevéssé hatékony:

A Facebook csoportokban meghirdetem, hogy szívesen látok bárkit egy villám találkozásra nálunk. Megkínálom egy üdítővel, kávéval, szendviccsel, vagy amit kér. /Ez fakultatív/.

Felajánlom, hogy elkísérem egy darabon, és menet közben mesélek a környékről, történelemről, természeti értékekről.

A lenti lenne a hatékony:

Gábor szerint ha heyjoe hajlandó rá, akkor új térképrétegként megjelenhetne mindazok elérhetősége/ mármint az, amit szeretne magáról megosztani/, aki vállal egy-egy szakaszhoz kapcsolódva akár csak meghívást, akár csak idegenvezetést, vagy bármit.  Lehetne ez az ablak valami hasonló adatartalom:

Har… Csaba Dorog Bi… utca .. / 150 méterre a kék jelzéstől/

+36-30-32………..

har………chn@gmail.com

elérhetőség: bármikor/csak hétvégén/ reggel 4 és 5 között/

Frissítőpont, wc, wifi

Helyi idegenvezetést vállalok az előre egyeztetett időpontban.

Ide akár még ikonokat ki lehetne találni, rajzolni.

Innentől a kéktúrázók közössége sokkal személyesebb kapcsolatot tudna ápolni egymással. Már akinek van erre igénye.

 

Úgy tűnik megszületett.

Ma világra jött a fenti néven nevezhető közösségi kezdeményezés. 

Elérhető a mindenkinek 

heyjoe.hu

Aki még nem regisztrált felhasználó, regisztráljon bátran. Ha vállalsz idegenvezetés vagy bármi segítséget tudsz nyújtani a túratársaknak ne habozz beállítani az adataidat , valamint egyesével bejelölheted mit tudsz vállalni.

Ha segítség kell a beállításoknál keress bátran:

Köszönöm mindenkinek aki pozitív hozzáállásával támogatta /hiszen negatív vélemény nem volt/, Csernus Gábornak a biztatásért, és hogy jó ötletnek tartotta, a fejlesztői csoportban az együtt gondolkodást, de külön köszönet jár Németh Tamásnak a megvalósításért, és annak szokott "heyjoe" minőségéért :).

Innentől egy feladatot adnék vagy ha jobban tetszik kérést  tennék mindenki felé, osszátok beszéljetek róla és akkor szerintem sok érdekes találkozást, sok új ismerőst, és sok új ismeretet köszönhet mindenki a kéktúrázók, és talán később az akárhol túrázók közösségének. 

A bejegyzés trackback címe:

https://diszpintyekakeken.blog.hu/api/trackback/id/tr1513705860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása