A Kékkör bejárásának története

Évek a kéken

Évek a kéken

Kéktúra helyi idegenvezető ötletelés.

2018. február 12. - Fődíszpinty

Kéktúra helyi idegenvezetők ötletelés.

 

Kedves Mindenki, Csernus Gábor tanácsára a következő ötlet megvalósíthatóságáról kérném a véleményeteket:

 

Az Alapötlet Adó:

A Másféllmillió… filmben voltak időnként helyi túratársak, akik csatlakoztak az alapcsapathoz. Mindig valami érdekességet, helyi sajátosságot, ismeretet adtak az adott szakaszhoz. Hm, elindul a vezérhangya J

Kifejtés:

Innen indulva jött az ötletem, ha valaki felém jár és rá ér, szívesen látom egy rövid beszélgetésre, kávézásra, teázásra kit mire. Tovább gondolva, ha már ott van, akkor miért ne csatlakozzak pár kilóméterre, és meséljem el amit a szűkebb pátriámról tudok.  Tehát elkísérem egy darabon, beszélgetés közben mesélek erről-arról.

 

Még azt is el tudom képzelni, hogy nálam alszanak néhányan J. Ez lenne a Kék kanapé szörfözés J/ /Ezt nagyon óvatosan, mert ha túl jól kezd működni, hiányozhat a bevétel a falusi turizmusból. /

Terv a megvalósításra:

Egyszerű, de valószínűleg kevéssé hatékony:

A Facebook csoportokban meghirdetem, hogy szívesen látok bárkit egy villám találkozásra nálunk. Megkínálom egy üdítővel, kávéval, szendviccsel, vagy amit kér. /Ez fakultatív/.

Felajánlom, hogy elkísérem egy darabon, és menet közben mesélek a környékről, történelemről, természeti értékekről.

A lenti lenne a hatékony:

Gábor szerint ha heyjoe hajlandó rá, akkor új térképrétegként megjelenhetne mindazok elérhetősége/ mármint az, amit szeretne magáról megosztani/, aki vállal egy-egy szakaszhoz kapcsolódva akár csak meghívást, akár csak idegenvezetést, vagy bármit.  Lehetne ez az ablak valami hasonló adatartalom:

Har… Csaba Dorog Bi… utca .. / 150 méterre a kék jelzéstől/

+36-30-32………..

har………chn@gmail.com

elérhetőség: bármikor/csak hétvégén/ reggel 4 és 5 között/

Frissítőpont, wc, wifi

Helyi idegenvezetést vállalok az előre egyeztetett időpontban.

Ide akár még ikonokat ki lehetne találni, rajzolni.

Innentől a kéktúrázók közössége sokkal személyesebb kapcsolatot tudna ápolni egymással. Már akinek van erre igénye.

Gábor szerint, ha legalább még 10 hasonlót vállaló túratárs jelentkezik, akkor beszél heyjoe-val és mehetne a dolog. Az adatok feltöltésében is felajánlotta a segítségét.

Vélemények?

A bejegyzés trackback címe:

https://diszpintyekakeken.blog.hu/api/trackback/id/tr1213660563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enomee 2018.02.13. 11:35:20

Imádnám az ötletet!

Fődíszpinty 2018.02.13. 21:18:09

@Enomee: Köszi a társadalmi eggyeztetés sikeres volt zajlik a szakértői munka jelentkezünk ha élesedik a rendszer . És köszi a reagálást☺
süti beállítások módosítása